Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életrajzok

2012.01.28

Életrajzok

 

 

 

Robert Pattinson 

 

Becenév:Rob,Rpattz
Magasság:185cm
Haj szín:barna
Szem: Szürkés-kék
1986 május 13-án született londonban Robert Thomas-Pattinson néven.Anyukája Claire egy modell ügynökségnél dolgozik apukája pedig autó kereskedő.15 évesen kezdett el színházban dolgozni a Barnes Theatre Company-ban.Volt néhány tv szereplése is aztán mozi filmek és az át törrést a Harry Potter a tűz serlege c. film hozta meg ahol Cedric Diggoryt alakította.Sok pozitív kritikát kapott de a nagy sikert az Alkonyat c. film vámpirja hozta el neki.További szerepek várnak rá és a 2008.év nagy felfedezettjei közt tartják számon.

 

 

  

Hayley Williams (a Paramore énekesnője)

 

 

                    

 

Hayley 1988. december 27-én született. Ő lenne az énekesnője a bandának. De kítűnően játszik zongorán és gitáron is!

Hayley Williams:

Született: 1988. 12. 27.

Születési hely: Meridian, Ms

Szeme színe: zöld
Haja színe: narancssárga, eredetileg szőkee
Magassága: pici, de ez kitérdekel (ez volt odaírva angol oldalon) short as crap

Beceneve: Hayley

Kedvenc étele: A franklini büfék étele.. xd

Kedvenc itala: víz?

Amitől fél: a farkaspóktól?

Tökéletes pizzád: sajtos, Farro régi étterméből

Mire gondoltál ébredéskor: ???..

Lefekvés ideje: nincs

Pepsi or Coke: Herbal tea

Hányszor zuhanyzol 1 nap:?

Szerelmes vagy?: Te?

Melyik országba látodatnál el legszívesebben: Róma

Kedvenc együttes:The Charriot,Jimmy Eat World,Underoath,Kent
Kedvenc dalok:Goo Goo dolls:Iris,Filter:Take a picture

 

 

 

        

Heath Ledger

Adatlap:
Név: Heathcliff Andrew Ledger
Születés: 1979. április 4.
Csillagjegy: kos
Magasság: 6' 1" (184 cm)
Hajszín: világos barna
Szemszín: barna
Szülők: Kim Ledger és Sally Bell
Testvérek: Kate, Ashleigh Bell (1/2) és Olivia Ledger (1/2)
Vérvonal: 1/2 skót, 1/2 ír
Születési hely: Perth, Nyugat- Ausztrália
Percing: 1-1 a fülében
Titkos hobbi: fényképezés
Ahol él: Brooklyn (New York), Los Angeles, Sydney

Hobbi: gördeszka, művészetek, írás, olvasás, szörf
Oktatás: Guildford Grammer School
Társas kapcsolat: házasság, Michelle Williams
Kisállatok: Yorkshire terrier, neve: Bob (Bob Dylanről elnevezve) és Cocker spaniel, neve: Ned (Ned Kelly című filmjéről elnevezve)
Gyerekek: Matilda Rose Ledger, született: New York, 2005.10.28. 17:00

Halála:2008. jan.22.

           

 Avril Lavigne:

 

Avril névjegye
Teljes neve: Avril Ramona Lavigne
Születési idő: 1984. szeptember 27.
Szülőhely: Napanee, Ontario, Kanada
Csillagjegy: mérleg
Mérete: 159cm
Súly: 51kg
Cipő méret: 38
Hajszíne: eredetileg barna
Szeme színe: kék
Apja: John Lavigne
Anyja: Judy
Foglalkozása: háztartásbeli
Testvérei: Matt(+2), Michelle(-3)
Háziállat: Sam, törpe snaucer "a család kedvence"

Kedvenc Ünnepe: karácsony
Kedvenc városa: Róma
Kedvenc állata: koala maci
Kedvenc színei: a piros és a fekete
Kedvec énekeső:  Alanis Morisette
Hobbi: gördeszka, baseball, jéghoki(12 éves korában már csapat kapitány volt) Avril: "A Toronto Maple Leafsnek szurkolok!"
Kedvenc film: Jackass, South park és a Kör
Kellékei: fekete vagy színtelen körömlakk, barack színű rúzs, Converse tornacipő
Üdítő: Root Beer, Cola
Étel: olivabogyós pizza
Édesség: gumimacik, szőlő ízű cukorpálcika
Autó: Hummer Jeep
A Let Go című albumról a kedvenc dala: Losing Grip
Az Under my Skin albumról: Together
Mottó: "Aki hagyja magát befolyásolni, az soha nem fedezi fel a saját erősségeit."

 

Előzmény:

Avril Ramona Lavigne vezetékneve francia eredetű, a nevét rendszerint angolosan ejtik ki. A Lavigne, vagyis a ?la vigne? franciául azt jelent, hogy szőlő vagy szőlőhegy. Keresztneve, Avril, áprilist jelent franciául, de ezt is angolosan ejtik. Apja eredetileg francia, anyja pedig francia-ontariani eredetű. Mindkét szülő római katolikus elvek szerint nevelték a kis Avrilt. Zenei tehetségét kétéves korában fedezték fel, amikor - az anya elmondása alapján - Avril nélküle kezdett el énekelni a templomban. 1998-ban, Lavigne megnyert egy versenyt, ahol a szintén kanadai Shania Twain-nel énekelt az első nagy koncertturnéján. Twain mellett lépett fel az ottawai koncerten, amely az első lépcsőfok volt a zenei karrierjében.

 

A siker útján:
Az 1984. szeptember 27-én a mindössze 5000 lelket számláló kanadai Napanee falucskában született leányzót sokan máris második Alanis Morissette-ként emlegetik, de szerinte ez csupán annak szól, hogy mindketten kanadaiak. Avril volt gyerekkorában a rosszcsont a családban, ám mókáit mindig megpróbálta aranyosan előadni. A művészi pályára tudatosan készült. "Már kiskoromban tudtam, hogy ezt akarom csinálni." Igen fiatalon egy egyházi kórusban énekelt, tízévesen megnyert egy tehetségkutató versenyt. 12 évesen magától tanult gitározni és kezdett dalokat írni. "Csak olyan dolgokról írtam, amik megtörténtek velem."-így a cserfes tinézser, akinek beceneve önmagáért beszél: Wild child(vadóc gyermek). A tanulás sosem volt az erőssége, 16 évesen ott is hagyta a sulit. "Lehetőséget kaptam, hogy feljátsszak egy demót. Nem gondolkodtam sokat, pár hét múlva eljöttem Napanee-ből." Az igazán bátor lépés csak ezután következett, hiszen Avril 16 évesen New Yorkba költözött, méghozzá egyedül! Itt a szerencse is mellészegődött: L.A. Ried, az amerikai zeneipar egyik legnagyobb fejese hallotta demofelvételeit és rövid időn belül leszerződtette. A kiadójánál-bár mennyire próbálkoztak is, nem tudtak belőle cicababát faragni. Avril nem szerette, hogy beleszólnak a dalszerzésbe, és nem hagyják igazán érvényesülni egyéniségét a zenéjén keresztül. Így aztán átruccant a nyugati partra, ahol Cliff Magness producer-dalszerző segítségével összeállította első albumát, a Let Go dalait, amely 2002 nyarán nagy sikert aratott. Második albumában az Under my Skinben sem kellett csalódnunk ami rendkívül rockosra sikeredett...

Keira Knightley:

Keira 1985. március 22-én látott napvilágot és már egészen kiskorában tudta, hogy színésznő lesz, de ezen nincs mit csodálkozni. Keira édesapja, Will Knightley és édesanyja, Sharman Macdonald ugyanis mindketten ismerősen mozogtak a színház világában. Édesapja színpadi színész, édesanyja pedig az Edinburghi Egyetem színi karára járt, majd 1972-től, az iskola befejezése után színésznőként dolgozott, este pedig go-go táncosnőként kereste kenyerét. Szűnni nem akaró lámpaláza miatt azonban úgy döntött, hogy feladja ama próbálkozását, hogy színésznő legyen és a inkább forgatókönyvírást választotta - ő írta például az Emma Thompson-féle Téli vendég-et.

Értelemszerűen Keira is kiskorától vonzódott a színjátszáshoz, olyannyira, hogy már zsenge hároméves korában saját ügynököt követelt magának, amire a válasz természetesen nem volt, részben mert pici volt, részben pedig féltették, nehogy megszenvedje a meghallgatások utáni visszautasításokat. Ám a lány nem az a fajta, aki lemond álmairól és addig nyüstölte szüleit, mire hatéves korára hajlandóak voltak beleegyezni egy ügynök szerződtetésébe, de azzal a feltétellel, hogy Keira csak az iskolai szünidők alatt áldozhat hobbijának, a színházi fellépéseknek, és csak akkor folytathatta színi tanulmányait, ha bizonyítványa továbbra is kitűnő marad. a szigorúságnak azonban oka volt: Keira diszlexiás, így duplán kell figyelnie tanulmányaira.

De az ügynök sorban hozta a szerepajánlatokat és Keira hétévesen pedig megkapta első szerepét szülei egyik színházas barátjától. 1994-ben, csupán 9 évesen eljátszotta Natasha Jordan szerepét a The Village Affair című filmben, egy évvel később pedig az Innocent Lies című alkotásban alakította Ceila Graves komoly szerepét. A nagy áttörést részben egy egész picike szerep hozta meg, amikor Keira 12 évesen eljátszotta a Csillagok háborúja trilógia első részében Amidala hercegnő leghűségesebb szolgálójának, az életét is feláldozó Sabe szerepét. Megjegyzendő, a közte és Natalie Portman közti hasonlóság azóta csak egyre nőtt, de a lényeg az, hogy egy ilyen nagy produkcióba bekerülve az ember lánya már nemzetközi ismertséget élvez, és tényleg figyelnek a karrierjére. Részben ennek köszönhető, hogy amikor eljött az a szerep, ami a valódi elismerést meghozta, vagyis a Csavard be, mint Beckham!, akkor a film nem maradt meg Angliában, hanem óriási nemzetközi siker lett, hiszen Keira neve már ismert és eladható volt.

Innentől már kicsit nehezebb volt a szülőknek tett ígéret betartása, vagyis a folyamatos jó tanulás, mert sorra jöttek a visszautasíthatatlan szerepajánlatok. Ilyen volt a nálunk is játszott Gödör című pszichothiller, a a Doktor Zsivágó tévéváltozatában, Lara szerepe, majd egy nagyon fontos jelenés a sztárparádét felvonultató Igazából szerelem-ben, végül pedig jött kedvencünk, A Karib-tenger kalózai. A rendkívül eredeti kalózmoziban Keira Johnny Depp és Orlando "Legolas" Bloom oldalán állta meg a helyét - és innentől kezdve ő már szupersztár!

Most pedig itt van a mozikban az Arthur király. Hát mit mondjunk, nem kifejezetten az, amit vártunk tőle: egy nagy, zavaros összevisszaság, csupa lopott elemekből összerakva, de Keira így is nagyon jó benne, ráadásul a harcjelenetek kedvéért iszonyú sokat kellett edzenie, így már nem fújja el a szél sem, ráadásul kékre festett brit hercegnőként is nagyon jól néz ki - ő ugyanis a mondabeli Guinevere. Munkából pedig továbbra is van bőven: Adrien Brody és Jennifer Jason Leigh partnereként, a The Jacket című, elmegyógyintézetben játszódó drámában láthatjuk legközelebb, miközben már forgatja A Büszkeség és balítélet című Jane Austen regény legújabb mozifeldolgozását, ahol Elizabeth Bennetet alakítja majd. Ezt követi majd az igaz történeten alapuló Domino című akció-thriller. A film középpontjában Domino Harvey, Laurence Harvey színész lánya áll, aki odahagyja modellkarrierjét, hogy fejvadász legyen, mégpedig a rosszabbik fajtából.

A forgatókönyvben számos utalás van a Beverly Hills 90210-ra, sőt még a tévésorozat egyes karakterei is felbukkannak. Domino fejében tanyáznak, és időnként görög kórus módjára beszélnek hozzá. A rendező Tony Scott, aki többek között a Tiszta románc című kultikus akció-thrillert is készítette. A forgatókönyvet Richard Kelly írja, aki egyik nagy kedvencünket, a Donnie Darko-t írta és rendezte. Bizarr sztori, bizarr alkotópáros, de reméljük jó lesz. Amikor pedig nem ezeket a filmeket forgatja, akkor Keira lakást keres Londonban, ha lehet Chelseaben, és éli a normális 19 éves brit lányok életét, Los Angelesbe pedig csak azzal a feltétellel hajlandó költözni, ha talál egy igazán jó személyi asszisztens, mert a saját bevallása szerint ő a leglustább ember a világon.

 

 

Teljes neve: John Christopher Depp III
Született: 1963. június 9.
Születési hely: Owensboro, Kentucky U.S.A.
Tanulmányai: Otthagyta a középiskolát
Apja: John (mérnök)
Anyja: Betty Sue (pincérnő)
Bátyja: D.P. (író)
Ex-felesége: Lori Anne Allison (sminkes)
Ex-menyasszonyok: Sherilynn Fenn (színésznő); Jennifer Grey (színésznő); Winona Ryder (színésznő); Kate Moss (Modell)
Barátnő: Vanessa Paradis (énekesnő/színésznő)
Lánya: Lily-Rose Melody (Paradis-től)
Foglalkozása: színész, rendező, zenész, forgatókönyvíró


   Johnny Depp a kritika elismerését és a népszerűségét egyedi művészfilmekben játszott számos emlékezetes szerepével szerezte.
   A Kentucky-ban született színész Floridában nőtt fel, ahol már fiatalon a zene iránt érdeklődött. A Kids nevű rockbandában játszott és jelentős helyi sikereket ért el, majd a zenekarral átköltöztek Los Angeles-be.
   Nemsokkal ezután azonban felbomlottak, s Johnny egyik barátja tanácsára a színészet felé fordult. Hamarosan Depp megkapta első nagyobb szerepét a Rémálom az Elm utcában c. horrorban. Számos más filmben is megpróbált szerepelni, mint a Slow Burn vagy az Oscar-díjas Platoon filmekben.Végül az áttörést Depp számára Tim Hanson nyomozó szerepe hozta meg a Fox népszerű tv-sorozatában, a 21 Jump Street-ben. Ezek után kapta meg John Waters Cry Baby c. filmjének a főszerepét.
   Az Ollókezű Edward címszerepe (Winona Ryder partnereként) Deppet Hollywood egyik legkeresettebb tehetségévé avatta, s a Legjobb színész Golden Globe-díjára jelölték. Második Golden Globe jelölését a Benny és Joon c. filmben nyújtott alakításáért kapta, Aidan Quinn és Mary Stuart Masterson partnereként. Depp újból együtt dolgozott Burton rendezővel a kritikusok által jól fogadott Ed Wood c. filmben, melyben az egyik B-kategóriás rendező bőrébe bújt. Alakításáért harmadszorra is jelölték a Legjobb színész Golden Globe díjára. Nemzedéke "Legjobb színészévé" kiáltották ki Donnie Brasco megformálásáért, (az azonos című filmben Al Pacinoval játszott együtt). Depp játszotta a főszerepet a Dead Man c. westernben is.
   Depp többi filmje: a Gilbert Grape Johnny-val a címszerepben, melyben nyújtott alakításáért Leonardo DiCaprio-t a Legjobb mellékszereplő Oscar-díjára jelölték; az Arizonai álmodozók, amelyben Jerry Lewis-szal és Faye Dunaway-jel játszott együtt. A Don Juan DeMarco-ban Depp olyan legendás színészek mellett szerepelt, mint Marlon Brando és Faye Dunaway, és beleújt egy olyan férfi alakjába, aki magát a világ legnagyobb szeretőjének képzelte. Ő volt a főszereplője a Nick of Time c. filmnek is. 1999-ben a színészt Charlize Theron partnereként láthattuk a The Astronaut's Wife c. filmben. Legutóbbi filmjei a 2000-es Roman Polanski rendezte Kilencedik kapu és a The Man Who Cried.
   Depp legutóbb, immáron harmadszorra dolgozott együtt Tim Burtonnal a Sleepy Hollow c. film forgatásán Christina Ricci partnereként. 1998-ban Depp játszotta a Félelem és reszketés Las Vegas-ban c. regény azonos című filmadaptációjának főszerepét Benecio Del Toro-val.
   Depp volt a főszereplője a Gregory McDonald regényéből készült The Brave c. filmnek, ami egyúttal első rendezői kísérlete is volt. Depp itt bátyjával D.P. Depp-pel közösen írta a film főszerepét.
   Korábban a színésznek viszonya volt Kate Moss-szal, majd eljegyezte Sherilyn Fenn-t, Jennifer Grey-t és Winona Rydert, de minden megváltozott, amikor megismerkedett Vanessa Paradis, francia színésznővel.

 

 

 

 

 

Orlando Bloom

teljes név: Orlando Jonathan Blanchard Bloom

szül:1977 február 13 Cantebury, Kent ( Anglia )

csillag:Bak

magas.:178 cm

16 éveaen a londoni National Youth Theatre társulatánál lépett fel, majd ösztöndíjasként a British American Academy hallgatójaként tanult. Számos színielőadáson vett részt, Majd lehetőséget kapott egy tévéfilmsorozatban is. Első komoly játékfilmes szerepét A Gyűrűk ura: a Gyűrű Szövetsége című szuperprodukcióban kapta, ahol Legolast, a tündét alakította. Ismertebb filmjei: Trója, A Karib-tenger kalózai, Kalcium-kölyök, Ned Kelly, A Gyűrűk ura- trilógia, Oscar Wilde szerelmei.

Orlandonak négy évesen szembesülnie kellet az élet szomorubbik oldalával elvesztette nagyon szeretett édesapját. Az anyukája magára maradt vele és a nővérével.

Már fiatalon kiderült , hogy Orlando nagyon tehetséges, kitünt az iskolába.Rengeteg szavaló versenyt nyert.

16 évesen ott hagyta az iskolát és elment Londonba  A British American Drama Academy tagja lett de meg elégelte a "piti" szerepeket kilépett és a  Guilghall Zene és Dráma iskolájába kezdte ujra  "koptatni a padot ".Sok sireség tanulta ott a színészetet.Több statiszta- , epizod- , szinházi szerep után 2001 lett a szerncse éve.

1995-be a 18éves Orlando súlyos balestet szenvedet 3 emelet magasból lezuhant a teraszról. Eltört a gerince.  Az orvosok nem nagyon hittek a gyógyulásba  ,mütét után is válságos volt a helyzete. A dokik azt mondták neki , hogy toloszékbe kell le élnie az életét. 2hét múlva mankok nélkül teljesen egészségesen mehetet haza. Mikor riporterek erről kérdezik mindig azt válaszolja : "Én vagyok a szerencse fia "

2001Peter Jackson felajánlotta Legolás szerepét. Új-Zélandra utazott akkor még nem sejtette ,hogy ez a szerep hozza meg a világ hírt. A szerep eljátszása előtt részt kellet vennie egy tornán , amin megtanult : lovagolni , ijászkodni és kardozni. . .Orlando bevallása szerint nagyon élvezte ezt a szerepet , mert szereti a veszélyes helyzeteket. "Adrenalin függö vagyok " . Viggo Mortensennel (Aragon) tanult szörfözni , jókat nevetek együtt.

2001 Solyom Végveszélybe cimű katonai filmbe szerepelt . Igaz nem főszerepet kapot , de ott is nagyszerű alakitásba volt részünk.

2002 A Gyürük ura  a második  és a (2003) harmadik  részét forgaták Új-Zélandon  , ez alatt Amerikába bemutaták a Karib-tenger kalózai-a fekete gyöngy átka című filmjét melyben hős-szerelmeset alakit . Mellete Johni Depp és a 17éves Keira Knightley szerepel.

 A rajongok örömére 2004-be bemutatják legujabb filmjét a Tróját . Történelmi film Trója legendájáról szól . Paris  bőrében látthatjuk ujra a mozi vászonon. 

 

 

 

 

 

 

 

Kristen Stewart

Kristen Jaymes Stewart 1990. április 9-én látta meg a napvilágot Los Angelesben. Késöbb Kolorádóba költözött a család, majd vissza Los Angelesbe, ahol az édesapa producerként és számos műsor vezetőjeként dolgozott a Fox csatornánál. Kris tehetségére egy iskolai karácsonyi előadás alkalmával figyelt fel egy ügynök. Kapcsolatba lépett a szülőkkel, akik azonban nem pártolták az ötletet, hogy lányuk színészi pályára lépjen. A történet itt véget is érhetne, de szerencsére Kristen érdeklődését felkeltette a filmezés.

Nyolc éves korában kezdett el válogatásokra járni, első -jelentősnek nem mondható- szerepét A tizenharmadik év (1999) c. Disney Channel TV produkcióban játszotta. Két évvel késöbb a Birtokviszony (2001) c. film sem hozta meg a nagy áttörést.

Hogy mivel került a színésznő mégis a középpontba? A Pánikszoba c. filmben nyújtott alakításával. Jodie Foster cukorbeteg gyermekeként olyan sztárokkal szerepelhetett együtt, mint Forest Whitaker vagy Jared Leto. (A kislány szerepére Hayden Panettiere is pályázott.) Ezt követően a Jéghideg otthon (2003) c. moziban Sharon Stone és Dennis Quaid lánya volt. A Kapd el a kölyköt! c. családi filmben játszotta el élete első főszerepét. 2004-es Áramlat c. drámája nem került a mozikba.

Következő filmje, a Beszélj! (2005) sem futott a mozikban, pedig minden szempontból kiemelkedő alkotás. A színésznő Melinda Sordino-t, a dráma főszereplőjét alakította, aki -miután megerőszakolják- minimálisra csökkenti a beszédet.

Ugyanebben az évben filmezte a Zathura - Az űrfogócska c. mozit. A film -ami egy varázslatos társasjátékról szól- nem lett sikeres, ami annak is köszönhető, hogy túlságosan lemásolta a Jumanji c. vígjátékot. 2006-os Kegyetlen faj c. filmjében Donald Sutherland unokáját alakította, ill. a főhős szerelmét. Csúnyán megbukott a The Messengers (2007) c. horror, a Pang testvérek munkája.

A 2007-es A nők hálójában c. moziban Kristen volt a női főszereplő, mint Meg Ryan lánya és az Adam Brody (Narancsvidék) által alakított srác szerelme.